| 网站首页 | 考试新闻 | 报考指南 | 网上课堂 | 历年试题 | 学位与毕业 | 自考图片 | 网上报名 | 自考成绩 | 社区论坛 | 座号单 | 网购联盟 | 
最新公告:     持续更新:2017年4月自考真题和答案  [gsks.cc  2017年5月1日]            2016年10月甘肃自考成绩网上查询  [甘肃自考  2016年11月10日]            甘肃自考课程视频、历年真题、复习资料  [甘肃考试  2017年4月30日]        
您现在的位置: 甘肃自考网 >> 历年试题 >> 文学类 >> 正文
专题栏目
更多内容
最新推荐 更多内容
相关文章
2015自考计算机网络技术…
2015自考2407路基路面工…
2015年自考0996电子商务…
2015年自考0996电子商务…
2015年自考0906电子商务…
2015自考0906电子商务网…
2015自考国际贸易理论与…
2015自考0167劳动法重点…
2015自考0261行政法学重…
2014年4月自考0051管理系…
更多内容
2007年4月自学考试综合英语(二)试卷+答案   (课程代码 0795)         ★★★
2007年4月高等教育自学考试全国统一命题考试综合英语(二)试卷
作者:甘肃自考 文章来源:甘肃自考网www.stegs.net 点击数: 更新时间:2008-4-30 21:27:01

 

点此下载:

.语法、词汇。从ABCD四个选项中,选择一个正确答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(每小题1分,共25分)

Complete each of the following sentences with the most likely answer. (25 points)

1. Nowadays some mothers still play ___ big part in the lives of their grown-up children.

A. /                              B. a

C. the                            D. an

2. It's much braver to ask questions than to suppress your questions and become deadened ___ the world around you.

A. of                             B. in

C. on                             D. to

3. The decorator suggested that he ___ up a screen on the window to let in fresh air and keep out flies.

A. fix                           B. fixed

C. fixes                         D. fixing

4. Since she was trapped in a lift for about two hours a year ago she __ to get back into one.

A. doesn't dare                     B. didn't dare

C. hasn't dared                     D. hadn't dared

5. He has been sitting at the table for several hours, __ considerably more wine than is good for his health.

A. drinks                         B. drank

C. drinking                       D. to drink

6. “Shall I turn on the television for you?”

“No, thanks. I'd rather not ___ television tonight. "

A. watch                            B. to watch

C. watching                          D. for watching

7. The eldest son ___ an outsider when he talks about providing for his old and sick parents.

A. seems                 B. looks like

C. sounds like             D. appears

8.It is estimated that the price of a personal computer ___ by an average of 25% a year since 1990.

A. fell      B. had fallen

C. is falling  D. has fallen

9.On a quiet weekend one ___ by the noise of the home interior decoration of one's neighbors.

A. annoys             B. is annoyed

C. annoyed            D. annoying

10. If you had listened to me, you ___ in such great trouble now.

A. wouldn't  be                    B. would not have been

C. won’t be                       D. won't have been

11. Peter planned to convert his house into three flats, ___ two bedrooms, a living-room, a kitchen and a bathroom.

A.every one consisted of           B. all consisting in

C.each consisting of              D. one consisted in

12.     been so many people on a diet as today.

A.More than ever before have there   B. In the past there have never

C.Never before there have          D. Formerly there had never

13.In the operation two armed robbers were killed and ___ were captured.

A.rest                     B. others

C.the rest                  D. the other

14. The director was told that he had finally got the ___ to film Moment in Peking.

A.promist           B. offer

C.agreement         D. permission

15.We had marvelous holiday; only the last two days were slightly ____ by the bad weather.

A. damaged                     B. spoiled

C. ruined                        D. wasted

16.I kept the little girl ___ till her parents returned home.

A. the company                B. the companion

C. company                   D. companion

17. Typig all in capital letters is generally considered as impolite, because it ___ shouting.

A.equals to                      B. equates

C.is equal                       D. is equivalent to

18.Cathy doesn't care about what she eats, but she is very ___ about what she wears.

A.particular                     B. caring

C.csareless                      D. demanding

19.His offer took me completely ____.

A.with surprise                   B. of surprise

C.by surprise                     D. to surprise

20.Students of the Foreign Languages Department should ____ themselves with interational affairs.

A.be concerned                  B. concern

C.get involved                   D. involve

21.We are going to the pier to see a friend ____. He is sailing for Europe.

A.of                         B. off

C.away                       D. out

22.Shoppers have a great ___ toward impulsive buying.

A.temptation                     B. attraction

C.desire                         D. tendency

23.In many ____, parents might unintentionally wrong their children.

A.examples                     B. occasions

C.cases                         D. ways

24.The art exhibition was well designed          the disarrangement of a few pieces of photos.

A.except                          B. besides

C.in addition to                    D. except for

25.I am afraid your paper is not closely related ____ the topic given.

A.to          B. of

C.with        D. about

. 完形填空。从ABCD四个选项中,选择一个正确答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(每小题1分,共15分)

Fill in each blank in the passage with the most likely answer. (15 points)

The Norwegian government is doing its best to keep the oil industry under control. A new law limits exploration to an area 26   its long coastline. Oil companies are not allowed to employ more than a certain 27  of foreign workers. But the oil way of getting 28   such problems, and few people believe that the government will be able to hold things back 29  .

Since World  War , the 30   has been carrying out a programme of a the area north of the Arctic Circle, 31  has had a great deal of success: Tromso has been built up into a local capital with a university, a large hospital  and a healthy industry. But the oil industry has already started to    32   people south, and within a few years the whole northern policy could be 33   .

The 34   of the oil industry would not be limited to the north, however. As a result of nearly 100 per cent employment, tourism and service industries will lose most of their workers 35   the oil industry. Some smaller industries might even   36   altogether when it becomes cheaper to buy goods from abroad.

The real argument over oil is, as a mater of fact, its threat to the Norwegian   37 of life. Farmers and fishermen do not make up the majority of the population, but they are an important  38  of it. Norwegians see in them many of the qualities that they regard with  39  as essentially Norwegian. And it is  40  who are most critical of the oil industry. They fear it might cause damage to the countryside and to the sea.

26. A.of         B. off            C. on           D. about

27. A.figure      B. quantity        C. number       D. amount

28. A.across      B. up             C. back         D. over

29. A.for long    B. for good        C. permanently   D. temporarily

30. A.industry    B. workforce      C. government   D. trade union

31. A.is         B. which          C.that          D.this

32. A.draw      B. drive           C.force         D.allow

33. A.in ruins    B. in damage       C.in success    D.under way

34. A.start      B. development     C.rist          D.effects

35. A.within    B. to              C.from         D.against

36. A.emerge    B. boom          C.disappear  D.work out

37. A.standard    B. days          C. way          D. spirit

38. A.part            B. role            C. figure         D. proportion

39. A.arrogance       B. pride           C. regret         D. pity

40. A.they            B. them           C. those         D. these

.句子释义。从ABCD四个选项中,选出一个正确答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(每小题1分,共10分)

Choose the closest paraphrased version of each of the following sentences or italicized part (10 points)

41.Most Americans live according to time segments laid out in engagement calendars.

A. Most Americans can't do without engagement calendars.

B. Most Americans value time and love engagement calendars.

C. Most Americans have learned to spend their time efficiently.

D. Most Americans spend their time in a planned way.

42.It [my first week's earnings] was given to me because I had been of some use in the world! And I became a contributing member of my family.

A.I could now bring money home.

B.I could now contribute to society.

C.I became a useful person in the world.

D.I was now able to do more for my family.

43.The hero was a big man', the celebrity is a big name.

A. The hero was tall and strong.

B. The hero was brave and courageous.

C. The hero was an outstanding man with fine qualities.

D. The hero was a brave man with tremendous strength.

44.It was in her mind to share their refuge.

A. The thought that they should share the refuge was constantly troubling hre.

B. She was wondering if they should share their shelter with their neighbours.

C. In her opinion, they should share their shelter with their neighbours.

D. To her mind the shelter should be regarded as a sort of public place.

45.The old woman did not want to become a burden, and so she bore her burden.

A. The old woman had to support herself.

B. The old woman was too proud to ask for help.

C. The old woman did not want to bother other people.

D. The old woman carried the heavy load herself.

46.I was to close the file and write the obituary for the school. The almost bare sheets file mocked the effort. A. I felt that my efforts were laughed at.

B. I find it a tough job to write the obituary.

C. The sheets were full of unfavorable remarks.

D. There was hardly anything important to write about.

47.Nothing was too good for that child [Laura].

A. Laura deserved whatever her parents did for her.

B. Laura was never satisfied with whatever her parents did for her.

C. Laura was grateful to her parents for what her parents had done for her.

D. Laura was too greedy a child to appreciate what her parents had done for her.

48.There is a great deal to be said for the suburb.

A. The suburb is much talked about.

B. The suburb has a lot of advantages.

C. The suburb is an ideal place to live in.

D. The suburb has more advantages than disadvantages.

49.Love is freeing. Love is freely given, not doled out on demand.

A. Love is liberating.

B. Love is willingly given.

C. Love means choosing the person you marry.

D. Love means that both sides are independent.

50.John Bullyer and I met for the first time in 1956 when we were both in our early , but it is true to say that he did more to shape my life than any other person.

A. Chiefly because of his existence, I have become what I am.

B. I owe him a lot for the kind of person I am today.

C. He, more than anyone else, was responsible for what I am.

D. He,was the person that urged me to strive for success.

.阅读理解。认真阅读下列两篇短文,每篇短文后有5个问题,根据短文的内容从ABCD四个选项中,选择一个正确答案,并在答题纸上将所选答案的字母涂黑。(每小题1分,共10分)

Read the two passages and answer the questions. (10 points)

Passage 1

Some years ago, I was caught in a sudden, blinding snowstorm near Indiana, Pennsylvania. My car stalled at the edge of town. I walked into town and into the t store. The shop owner phoned for help to get my car out of the deep snow.

In a short time, a tall blond man showed up with a team of horses and pulled my t of the snow into town. I asked him how much I owed him for his trouble. He refused any pay, saying, "I will charge you nothing but the promise that you will help the next man you find in trouble." I thanked him and made the promise.

After he left, the storekeeper explained that the guy who had helped me was a Mennonite (孟诺派教徒) who considered it wrong to charge anyone for a service made necessary by an act of God.

Four years later, a friend and I were driving over flooded land south of St. Louis, Missouri. We crossed through water a foot deep without difficulty, but through my rearview mirror, I could see that the small car behind us was in trouble. I walked back with difficulty in the water while my companion turned the car around so I could hook up onto his car with chains.

We pulled the car out and waited until he got his engine started. Then he offered to pay me. I told him of my experience in Indiana, Pennsylvania, then repeated the Mennonite's words: "I will charge you nothing but the promise that you will help the next man you find in trouble." He promised, and we parted.

About a year later, my family and I were camping about a hundred miles from Aurora, Missouri. We put up our tents near the James River. We'd been told that it never flooded at that time of the year. However, the river evidently misread the calendar. I woke up in the middle of the night with a very cold back from water deep enough to the canvas bed. We loaded our wet equipment into our car, but we were unable to it to higher ground. I walked to an inn some distance from our camping spot and asked the innkeeper if he could get help to pull us out.

Shortly afterwards, a farmer showed up with a tractor and a long rope and pulled us safe ground. When I offered to pay him, he told me of a man who had helped him get his tractor out of the mud and then said: "I will charge you nothing but the promise that you will help the next man that you find in trouble."

I had never imagined that a man's act of kindness could have traveled so far and wide.

51.What is the message of this story?

A. Kindness can spread from person to preson.

B. Experiences of the author in different places.

C. How kind American people are.

D. How much the author liked sight-seeing when he was young.

52.From whom did the author first learn the statement "I will charge you nothing but the promise that you will help the next man you find in trouble"?

A. A tractor driver in Indiana.

B. A driver in Missouri.

C. A shopkeeper in Pennsylvania.

D. A man in Pennsylvania.

53.What dose the word "stalled" (in the first paragraph) probably mean?

A. Parked.                        B. Trapped.

C. Damaged.                      D. Ran short of gas.

54.What can you infer about the character of the author?

A. Humorous.                     B. Wicked.

C. Honest.                        D. Suspicious.

55.What's the tone of this essay?

A. Humorous.                       B. Ironic.

C. Pessimistic.                      D. Positive.

Passage 2

On January 13, 1982, a severe storm hit Washington, D.C. The temperature fell to the midteens. Driving snow made it hard to see. Flights out of Washington's National Airport were delayed while snowplows cleared the runways. Air Florida Flight 90, with its 79 passengers, was no exception. It was originally scheduled to depart at 2:15 P.M. Clearing the runways, however, took over an hour. At 3:37, the pilot was finally allowed to move the plane into position for takeoff, but 15 other planes were lined up ahead of it. Another 20 minutes went by before Flight 90 could roll out onto the runway.

While Flight 90 was waiting for the runways to be plowed, the ice that had formed on its wings was removed. But new ice began to form immediately. As the pilot waited for the 15 other planes to take off, the ice grew heavier. Ice buildup on a plane's wings is dangerous. It makes the plane heavier and disturbs the normal flow of air over the wings. Despite the fresh layer of ice. Flight 90 roared down the runway when its turn came at 359P.M.

As the jet took off, it trembled violently. Something was wrong. It was not gaining altitude as it should. One of the passengers, who was also a pilot, said, We’re not going to make it.

Meanwhile, traffic on the Fourteenth Street Bridge over the Potomac River was heavy. It was rush hour, and the workers who lived outside the city were headed home. Suddenly the blue, green, and white form of an Air Florida 727 appeared out of the clouds. Flight 90 was going down, and it was heading straight for the crowded bridge. The motorists on the bridge could do nothing but watch in horror as the airplane fell from the sky and smashed across the road. Several cars were badly hit. Four motorists were killed before the plane plunged into the icy Potomac.

Rescue workers arrived on the scene instantly. Their searchlights revealed a frightening sight. Many of the passengers could be seen still strapped in their seats at the bottorn of the river. Only six passengers survived the accident. They clung to a piece of the tail section that was above water. One of the survivors was a balding man with a large mustache. He seemed to be more alert and less severely injured than any of the other.

Speed was essential if the six people were to be saved. A person can survive only a few minutes in such cold water. The rescue was made difficult by the fact that there was only room barely enough for one helicopter to get between the Fourteenth Street Bridge and another bridge nearby.

A helicopter arrived and quickly lowered its lifeline and flotation ring (救生圈) to the balding man. He grabbed it, but instead of using it himself, he passed it on to one of the other passengers. As that person was lifted out of the freezing water, the balding man fought to keep his grip on the tail section. His body temperature was dropping, and  his strength was going. When the rescue helicopter returned, the lifeline was again dropped to him. People on the bank watched in amazement as the man once again passed the lifeline on to someone else. For the second time, he gave up the chance so that another person could be saved.

Ten minutes later, the three other passengers had been taken safely to the shore. Only the balding man was left in the river. But when the helicopter returned, he was gone. He had been in the icy water too long.

For several days, the selfless man was known simply as "the man in the water." No one knew who he was. But when the passenger list was compared with the description of the man, it was determined that he was Arland Williams, a 46-year-old bank examiner from Atlanta, Georgia.

When Arland Williams boarded Flight 90, he was an ordinary person on an ordinary flight. There was nothing special about him. But at 4:01 P.M. on a stormy January day, when his plane crashed, Williams chose to risk his life to save the lives of others. The "man in the water" became a national hero.

56.What delayed Air Florida Flight 90 from taking off earlier?

A. The runways had to be cleared of snow.

B. The plane had to be refueled.

C. The plane needed some engine repair.

D. The wings of the plane had to be cleared of ice.

57.Filght 90 crashed into the Potomac River ___.

A. as it was landing

B. as was flying

C. 5 minutes after takeoff

D. as it was taking off

58. The rescue was made more difficult because there ___.

A. weren't enough rescue workers

B. were no rescue boats available

C. was only enough room for one rescue helicopter

D. was hardly any room for a rescue helicopter

59.Arland Williams died because he ___.

A. had suffered head injuries in the crash

B. had been in the icy water too long

C. did not know how to swim

D. wanted to become a hero

60.Which of the following best states the main idea of the selection?

A. Arland Williams became a hero when he died after saving all the survivors.

B. Arland Williams died in the icy Potomac River after the plane he was on crashed on takeoff.

C. A bank examiner from Georgia became a hero because he had put the lives of other ahead of his own.

D. Arland Williams became a hero because he successfully saved five passengers.

.词形转换。将括号里提供的词转换成适当的词形填入答题纸上相应的位置。(每小题1分,共10分)

Complete each of the following sentences with a (compound) word derived from the one(s) given in brackets. (10 points)

61. He has been more appreciated by people abroad than by his own ___. (country, man)

62. At the conference the chairman made a detailed ___ of the international economic situation, (appraise)

63. The use plenty of short, simple, and elliptical sentences in the story creates a sense of    .(emergent)

64. Upon graduation from university, he was assigned to work as Professor Stevenson's   .(assist)

65. Her six-year-old daughter is a very _  __ girl. She always insists on making her own decisions. (depen

dent)

66. She could not give us a ___ explanation for her decision to give up the opportunity. (reason )

67. They were sitting on a ___ bench, enjoying the warm sunshine. (wood)

68. The questioner is just interested in you; he does not mean to be ___. (polite)

69. She encouraged her students to give their opinions, and she always listened ___. (attentive)

70. In the later period of the war, enemy planes began to ___ the city even in the daytime. (bomb)

.句子翻译。将下列句子译成英语,译文写在答题纸上相应的位置。(每小题3分,共15分)

Translate the following sentences into English.(15 points)

71. 汽车司机应当考虑到他人的安全;安全驾驶才是最好的驾驶。

72.要不是太阳的热量,地球将是一个冰冻的星球。

73.汤姆选定了一台IBM笔记本电脑,他的父亲开了一张一千美元的支票付给店主。

74.如果你继续关注已经长大成人的孩子,你很可能会成为他们的累赘。

75.我现在左右为难,因为有人给我提供了两个工作,并且两个工作听起来都很诱人。

.作文。根据所学的一篇课文,写出150字左右的短文。(本大题共15分)

Write a short composition m about 150 words based on the text "On Friendship". (15 points)

TOPIC: What do you think a true friend should be like?

 

答案及评分参考

(课程代码 0795

 

.语法、词汇:(每小题1分,共25分)

1.B  2.D  3.A  4.C  5.C  6.A  7.C 8.D 9.B 10.A 11.C12.B 13.C 14.D 15.B 16.C 17.D 18.A  19.C  20.B  21.B  22.D  23.C  24.D  25.A

.完形填空:(每小题1分,共15分)

26.B  27.C  28.D  29.A  30.C  31.B  32.A  33.A  34.D  35.B  36.C  37.C 38.A 39.B  40.B

.难句释义:(每小题1分,共10分)

41.D  42.A  43.C  44.C  45.A  46.D  47.A  48.B  49.B  50.C

.阅读理解:(每小题1分,共10分)

51.A  52.D  53.B  54.C  55.D  56.A  57.D  58.C  59.B  60.C

.词形转换:(每小题1分,共10分)

61. countrymen  62. appraisal      63. emergency   64. assistant  65.independent

66. reasonable   67. wooden/wood  68. impolite     69. attentively  70.bomb

.句子翻译(每小题3分,共15分)

71. A driver should think of(take into consideration/account of) the safety/ live of other people; safe driving is the best driving.

72. The Earth would be a frozen ball if it were not for the heat of the Sun.

73. Tom has decided on an IBM notebook and his father made out / wrote a cheque (or,

check) for $ 1,000 to the shop owner.

74. If you continue to be interested in your grown-up children, you are likely to become a burden to them.

75. I'm now in a difficult situation because I have been offered two jobs and they both sound attractive.

.短文写作:(本大题共15分)

  In my view, a true friend should be honest, loyal and willing to help.

  Honesty in friendship means that we should be sincere and frank. We should not hesitate to point out our friends' shortcomings and should never try to cover up their errors. What we should do is to encourage and help them to improve.

  Loyalty is important if we want the relationship to last. We have confidence in one another in fine weather and in rainy days. We don't desert our friends when they run into trouble. Nor do we cling to them in their success. We share with our friends both joys and sorrows.

True friends are the people we can turn to in all circumstances. As the saying goes, "A friend in need is a friend indeed." They are always ready to lend a helping hand to pull us out of a tight comer. (148 words)



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    | 甘肃自考网 | 加入收藏 | ◆甘肃自考报名—兰州交大网上招生◆ |支付(付费)中心 | 历年试题及答案 | 版权申明| 友情链接 | 管理登录 | 
    甘肃·自考网

    Copyright © 2000-2018 Www.GSKS.Cc Www.STEGS.Net All Rights Reserved. 『甘肃自考网』 版权所有
    『甘肃自考网』监督电话:13893138402 QQ:290957685 甘肃自考网:点击这里联系我们
    甘肃自考QQ群:35167222中国·甘肃自考网一群


    信息产业部备案
    黔ICP备15015589号